Asculta glasul inimii si cauta!

luni, 12 iunie 2017

Patriotism(Partea II)

Cum spuneam in ziua alegerilor si in momentul alegerilor stimabilul nostru cetatean plin de patriotism si sadism a trait emotii ce cu greu pot fi descrise.De la speranta la disperare,de la amaraciune la bucurie si invers si invers si tot asa de sute de ori caci numararea voturilor se facea in public.
De fiecare data cand i se striga numele deoarece cineva il votase fata i se lumina de o bucurie halucinanta,iar de cate ori numele celuilalt candidat era striga disperarea i se citea pe chip.Dar nu va ganditi ca se striga in mod regulat numele fiecaruia.Nici de cum.Uneori se intampla sa strige de foarte multe ori numele ceilulat,iar atunci o amaraciune diabolica i se citea traslucid  pe fata,dar daca maretul sau nume fu strigat la rand apoi atunci mai ca sarea de bucurie.
Vedeti voi acum ce parjol trai bietul om,fiindca deznodamantul era vag ,oh atat de incert.
Intr-un final mai ramasesera cateva voturi,maxim 10.Si cele ce s-au petrecut sunt in felul urmator:
-Xescuescu!-dusmanul
-Xescuescu!
-Xescuescu!
-Xescuescu
-Xescuescu
-Xescuescu
Asta fusese ultimul vot,noul primar era evident pentru toti.Minunatul nostru patriot facea spume de furie,isi smulgea parul din cap de necaz,pana la acel blestemat de ultimul vot fusese egalitate.
Oamenii se adunasera in jurul celuilalt si-l felicitau la greu,aparent neuimiti deloc.
Dar cineva statea in umbra,lipit de un gard,ascuns partial de o tufa mare.Era omul care pierduse totul din cauza patriotismului si sadismul dragului nostru cetatean,isi pierduse locul de munca,un loc foarte bun,nu ar mai fi gasit altul,dar era si foarte strict.Din cauza asta il lasase sotia,isi luase copiii si plecase cu tot ce avea,lasandu-l prada disperarii.

Cand deodata prin marea de oameni trece un ins cu doua bucati de hartie in mana.Se indrepta fulgerator spre tribuna,ca sa-i dea ceva numaratorului.Toata lumea era socata.Ce se petrecea?
Numaratorul le primi cu suprindere apoi striga catre oameni:
-Stimati cetateni,un fapt absolut uimitor se petrece,acest domn a mai adus...-parca nu stia cum sa lege cuvintele- ...a mai adus 2 voturi,trebuie sa le socotim si pe acestea!
Susoteli se auzira.Cand afla o asa veste,patriotul nostru nu-si mai incapu in piele de bucurie.Reinviase ce sa mai vorbim.
Numaratorul striga neputand sa-si ascunda uluirea:

-Yescu!
-Yescu de doua ori!
Toti erau socati,dar care mai de care se ridicara in picioare euforici.Chiar si misteriosul ins.Se bucura...

Micutul patriot facea aproape tumbe de fericire.Strangea maini si picioare si nu contenea cu multumitul,atat celor ce-l votasera cat si celorlalti.
Avea planuri mari,mult mai mari decat s-ar fi cuvenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu