Asculta glasul inimii si cauta!

luni, 26 iunie 2017

Patriotism(Partea IV)

Sa va spun drept insul de care v-am vorbit ca ar fi vorbit cu distinsul vorbitor patriot,nu era asa de dubios pe cat parea.Era un om competent si de mare ajutor nouolui primar,incat acesta din urma se mira si se tot mira si-si framanta mintea cum sa faca,cum sa dreaga si ce tot i se intampla?
Mare dilema se petrecea la primarie,pe strada si chiar intr-o impozanta casa.Dilema era oriunde mergea premarul nostru.Ti se rupea inima vazandu-l.Multi,dintre cei mai isterici,incepura a crede ca o problema grava ce macina intreaga tara se abate si asupra orasului lor,de primarul are tot timpul mintea preocupata.Toate populatia orasului se framanta,toata cu exceptia unui om:insul.Insasi cauza ingrijorarii colective,dovedea un calm aluziv si energant,in ciuda nervozitatii crescute a superiorului sau,el presta aceea munca cu multa eficienta.
De atata grija,primarul incepu incet-incet sa nu se mai ocupe de treburile ce ii erau date in grija.In locul lui,secretarul se ocupa de tot.De dimineata pana seara printre hartoage,rapoarte si lucrari in ale orasului.Semna el,el isi dadea acordul desi se semna cu semnatura stimabilului primar.
Vedeti voi de mic copil isi descoperise acest talent rar si anume putea sa copieze orice fel de semnatura chiar si cele mai grele cu conditia sa-l vada pe proprietarul ei chiar si numai o singura data facand-o.
Era un adevarat specialist in treaba asta cu semnaturile.Prietenii,fostii prieteni il poreclisera ”domnu semnatura”cu un amestec de teama si respect.Il facuse sa se simta mandru.Pana atunci nu isi folosise niciodata talentul in scop profan.
La inceput primar fuse gata sa-l acuze de inselaciune,dar vazand ca omul sau,chiar asa dubios cum parea isi facea treaba,ba chiar ii facea treaba ireprosabil,incepu sa se lasa framantat de ganduri si de planuri cum sa scape de omul asta,ignorand faptul ca cel din urma ii facea un bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu